Har du ett garage där du kan pyssla med din bil? Det är naturligtvis bra, men det kan bli ännu bättre om du utrustar ditt garage med rätt typ av verktyg. När det gäller bilägande är det alltid bra att kunna göra så mycket underhållsarbete som möjligt själv.

Det är dock inte helt lätt att veta vad du behöver för att kunna ta hand om din bil på bästa sätt. Marknaden svämmar över av olika verktyg och tillbehör, något som kan göra det svårt att hitta rätt. Här får du därför handfasta tips om vad du bör införskaffa till ditt garage för att enkelt kunna fixa med bilen själv.

Dessa verktyg bör finnas i garaget

För att kunna göra diverse reparationer eller byta däck bör du kunna få upp bilen en bit från marken så att du lättare kan komma åt under den. Det får du till stånd enklast med en domkraft. Tänk på att köpa en av hög kvalitet, så köp din domkraft från verkstadsprodukter.se som är en trygg och bra återförsäljare. Många gör ett vanligt fel när de byter däck själva, nämligen att glömma att säkra bilen med bockar när den väl är upplyft. För att undvika det behöver du också ha bockar i din verktygsarsenal. Även en momentnyckel, ett svängjärn, hylsnycklar, däckjärn och olika typer av skruvmejslar är bra att ha i verkstaden. En gummiklubba kan också komma till nytta om du vill reparera bucklor på bilen på egen hand.

Lista över viktiga verktyg för garaget

  • Domkraft
  • Bockar
  • Skruvmejslar
  • Hylsnyckelsats
  • Momentnyckel
  • Svängjärn

Läs på om bilreparation

Är du en av dem som alltid lämnar in bilen till verkstaden för minsta lilla sak, till exempel när det är dags att byta däck? Då är det viktigt att du vet att det finns en hel del pengar att spara på att kunna göra mindre åtgärder själv. Idag finns mängder av instruktionsvideor samt böcker om bilreparation att ta del av. Du kommer genom att ta del av den informationen snabbt att märka hur mycket du faktiskt kan göra själv med hjälp av några enkla verktyg och en domkraft. Det ger dig också ett helt nytt självförtroende att kunna fixa din bil själv, för att inte tala om hur praktiskt det är om du själv kan byta däck när du plötsligt får punka.

Genom att läsa på och utföra mindre reparationer själv kommer du att märka att besöken på verkstaden minskar kraftigt. I de fall du ändå måste besöka verkstaden är det viktigt att du undersöker att din verkstad har en så kallad GVB-märkning, en märkning som visar att verkstaden är en godkänd bilverkstad.

Se verktyg som en investering

Visst kostar verktyg av hög kvalitet till bilen en del, men du bör se dem som en investering som på sikt kan göra att du sparar pengar. Att byta däck kostar till exempel någonstans mellan 300 och 500 kronor på en verkstad. Kan du istället göra det själv kostar det ingenting. På ett år, om du räknar med två däckbyten per år, kan du med andra ord tjäna mellan 600 och 1000 kronor genom att göra jobbet själv.