Elbilar känns som någonting från framtiden men blir allt vanligare. Det största problemet är svårigheter att ladda dessa men snart kommer du kunna ladda din elbil bara av att köra den – hur bra är inte det?

Knappt har vi börjat vänja oss vid elbilen men nu kan det snart vara dags för vägar som laddar elbilen nä du kör. Det hela låter som någonting hämtat från en framtidsfilm från 80-talet men det är faktiskt helt sant. Det är tidningen idg.se som rapporterar om nyheten och så här står det i artikeln:bil på natten

I ett försök att få fler att välja elbilen framför bensin- och dieselfordon lägger britterna nu ner laddningskablarna i vägen. Bilen laddas medan du kör.

Anledningen till att man valt att fokusera på just detta är för att elbilen har haft problem med att den blir bortval på grund av svårigheter med att hålla den
laddad. Du klarar dig helt enkelt längre på en bil som går på bensin. Men detta är ju framtiden så självklart är det rätt sak att fokusera på och snart kommer det mest troligt att endast vara elbilar på vägarna.

Skeptisk? Va inte det

För dig som är skeptisk till elbilen rekommenderar vi den här artikeln från Nyteknik.se. Där skriver man om ett par som tog sin elbil till Neapal – varpå slutnotan för bränsle blev: 0 kronor. Trevligt nota såklart, och miljövänlig också.

Ett av de stora problemen med elbilar är som sagt att de är svårt att hitta laddstationer. Bäst är det så klart om man kan ladda bilen under natten i sitt garage och det går att ordna med de flesta garage. Har du inget garage kan du klicka in dig och kolla på garageportar från www.portfirman.se och sedan lösa el till din elbil där. Laddar du varje natt kommer du inte ha lika stora problem med att den tar slut. Dessutom kommer du som sagt snart att kunna ladda din bil bara genom att köra på en väg. Det är trendigt med elbil och detta för att det är en så otroligt bra sak. Kolla bara på självaste prinsessan, även hon kör elbil.