Elbilar och laddningsstationer är ett projekt som blivit framgångsrikt på Gotland, men kommer resten av landets olika regioner att ta efter? Nissan är ett av de bilmärken som nu jobbar extra intensivt med just elbilar och hybrider.

 

Nissan LeafEnligt NyTeknik våras det för elbilar på en av de mest älskade öarna i Sverige, nämligen på Gotland. Numera finns det hela tre olika biluthyrare som hyr ut elbilar på den ringmursförsedda ön öster om Småland. Det finns dessutom hela 42 stationer över hela ön som gör att man kan ladda sin bil lite var man än befinner sig, för endast två år sedan fanns det bara en handfull laddningsstationer.  Även på norska glesbygden växer intresset för elbilar, enligt Sveriges Radio.

Idén att göra Gotland till ett försöksområde för lansering av elbilar föddes i Almedalen 2012.

 

Nu ska även Nissan lansera en elbil med räckviddsförlängare, en förbränningsmotor som laddar batteriet enligt företagets koncernchef. Det är nästa generation av elbilen Leaf som ska lanseras. Men mer om detta kan man se på Mest Motor.

Ha alla verktyg på en och samma plats

För de som gärna mekar på sin bil, oavsett om denna är eldriven eller drivs av fossila bränslen, så är det bra om man verkligen vet vad man gör innan man börjar pilla på saker. Dessutom är det nödvändigt att ha rätt verktyg, sorterade och på sin rätta plats innan man börjar. Om man har en förrådscontainer kan man sortera in allt så som man vill ha det, detta är behjälpligt om en till exempel inte har ett stort garage eller inget garage alls. Då blir förrådet som en verkstad.