Om du har ett garage bör du se till att det är ordning i det. Ibland kan det vara lätt att bara kasta in saker för att ta itu med oredan senare. Men hur ska du egentligen gå tillväga för att få ordning i ditt stökiga garage?

Det allra första du bör börja med är att städa ut sådant du inte behöver för att se över vad som måste få plats i garaget. Det är först när allt onödigt är borta som du kan avgöra hur mycket plats du har att organisera sakerna på. Du måste också se över hur du kan förvara verktyg på rätt sätt i det garage du har. Många verktyg mår nämligen inte bra av att bara kastas omkring. Ska du dessutom förvara brandfarliga vätskor i garaget bör du tänka efter kring organiseringen både en och två gånger.

Verktygsförvaring

Det kan vara klokt att införskaffa verktygstavlor och en verktygsvagn att ha verktygen på. Om du alltid ställer eller hänger tillbaka sakerna på sin plats vet du alltid var du har dem och du slipper leta. Dessutom håller verktygen mycket bättre när de förvaras rätt.

Håll reda på småsakerna

I ditt garage gör du också klokt i att hålla reda på alla småsaker. Du kan aldrig veta när du behöver den där udda skruven. Med några små lådor i plast blir det enkelt att se vad du egentligen har på hyllorna och dessutom sparar du plats i och med att lådorna kan staplas. En stor fördel är om förvaringen har lock som sitter fast bra. Då riskerar du inte att innehållet ramlar ut över garagegolvet om en burk skulle välta.

Vätskor och andra brandfaror

Det finns vissa regler för hur mycket brännbara vätskor du får förvara i ett garage och det har helt enkelt med säkerhetsskäl att göra. Om du vill förvara bensin och andra vätskor där gör du klokt i att skaffa ett speciellt skåp för vätskorna. Just när det gäller brandfaran bör du också tänka på att bilbatterier och annan elektronik utgör en viss risk. Att bilar självantänder plötsligt är dock väldigt ovanligt.