Det finns riktigt bra bilar och så finns det dåliga. Något som är nämnvärt är att ett bilmärke kan göra riktigt bra och riktigt dåliga bilar. En av Audis bilar blev förra året utsedd till världens bästa, medan en annan av deras bilar hamnade först på listan över bilar som krånglat mest under de senaste 15 åren.

5018641--

Vi har tidigare skrivit om Audi A3 som har blivit utsedd till världens bästa bil förra året.

”Det är helt enkelt en riktigt bra bil som med största sannolikhet tar en fram på vägarna på ett mycket bra vis, oavsett sträcka och årstid.”

Turligt nog finns det fler bilar än Audi A3 som är riktigt bra och som de flesta blir väldigt nöjda med i många år framöver. Men som med allt, om det finns praktexemplar så finns det även dåliga exemplar. Ett brittiskt försäkringsbolag bestämde sig för att sammanställa de bilar som varit mest pålitliga under de senaste 15 åren, men även de bilar som oftast har krånglat och gått sönder. Flera tyska bilmärken, som Mercedes, BMW och Audi, hamnar på jumbolistan. Mercedes E-klass är den enda tyska bilen som lyckas hamna på listan över de mest pålitliga bilarna. De flesta tyska bilar på jumbolistan hamnar dock nödvändigtvis inte där för att de går sönder mest, utan för att de är dyrast att laga när de väl gör det. Den absolut sämsta bilen som krånglat mest genom åren är Audi RS6. På listan över bilar som krånglar mycket hamnar dessutom BMW M5, Mercedes SL, Bentley Continental, Prosche 911, Land Rover Range Rover och Citroën XM. Läs mer.