Att ta körkort är något de flesta utav oss kommer att göra någon gång i vårt liv, och då måste man ansöka om det – men det ska man heller inte behöva göra alltför många gånger, vilket var just vad en man gjort som nu beviljas ersättning för detta.

bil (2)Det finns enkla steg att följa för att ta sitt körkort, vilket vi tidigare har berättat om här där vi bland annat berättat om hur man ska söka körkortstillstånd hos Transportstyrelsen och hur man går tillväga för att öva in körteknik och teoriprov. Något vi dock utelämnade är hur man ska göra för att sedan få ut sitt faktiskta körkort. Det måste man nämligen också ansöka om hos Transportstyrelsen, men det ska man inte behöva göra alltför många gånger utan det ska räcka med att behöva göra detta en enda gång. Så var dock inte fallet för en man som efter sin sjätte ansökan om att få ut sitt körkort från Transportstyrelsen nu istället ansöker om ersättning om 1 000 kronor då korten han fått hem varit av dålig kvalitet vilket gjort att han behövt be om nytt – hela sex gånger.

Får ersättning

Av Transportstyrelsens bedömning i frågan om ersättningen håller de med om att mannen fått körkort i dålig kvalitet och man anser även att det förekommit fel i de råkort man skickat till mannen. Därför beviljar Transportstyrelsen en ersättning om hälften av det ansökta beloppet till mannen, vilket betyder att han nu får 500 kronor i ersättning, skriver tidningen Norran. Så något att hålla i minnet vid ansökan om att få hem sitt körkort efter att man klarat kör- och teoriprov är att verkligen kontrollera så att allt står rätt till – att behöva be om kortet sex gånger är inget som någon ska behöva göra.