Elbilen är här för att stanna – och allt fler vill ta lån för att kunna köpa sig ett mer modernt och miljövänligt fordon än bensinbilen. Nu kommer Porsche med sin elbil och konkurrerar kraftigt med Tesla.

När du ska köpa en bil tas ofta ett privatlån, som även kan gå under namnet billån. Med Axofinans privatlån jämförs långivare åt dig, så att du slipper leta runt utan får istället det bästa låneerbjudandet anpassat efter dina förutsättningar ekonomiskt. Detta är perfekt när du ska köpa en bil.

Privatlån till en Porsche eller en Tesla?

I en artikel i Dagens Industri går det att läsa om hur många som vill köpa den nya elbilen från Porsche, lyxmärket från Tyskland:

  • Porsche planerar att producera 40.000 exemplar av den nya elbilen första året. Ursprungliga planen var 20.000 bilar men intresset har varit större än man förväntat sig.
  • Samtliga 30.000 personer som reserverat sig för bilen har satt in 2.500 euro i deposition.
  • Porsche Taycan bedöms vara en direkt konkurrent till Teslas Model S.

Källa: Dagens Industri

Elbil – en marknad som växer i Sverige

Samtidigt går det i Vi Bilägare att läsa om hur fyra av tio svenskar kan tänka sig att köpa en elbil, och att andrahandsmarknaden för just elbilar växer kraftigt. Det ser till och med ut som så att varannan svensk kan tänka sig att skaffa en elbil som nästa bil, enligt en ny undersökning.

Ungefär tre procent av svenska bilägare har en elbil, men marknaden växer som sagt. Andrahandsmarknaden för elbilar på Blocket har ökat med 167 procent under det första kvartalet i år, i jämförelse med samma period förra året, alltså 2018. Man menar att försäljningstakten varit hög och inte visar tecken på att avta. Störst intresse för elbil och ägandet av en bil som går på el är det i storstäderna, inte minst i Stockholm. Där kan hela 55 procent tänka sig att köpa en elbil som nästa bil nämligen.

I Ny Teknik går det att läsa om hur en majoritet av amerikanska bilägare är mycket mer tveksamma än svenska. De är i stort sett ointresserade av att köpa en elbil, inte minst om de äger en bensindriven bil i nuläget. Dessutom är förtroendet för autonom teknik lågt.