Vad finns det att tänka på när du ska köpa en begagnad elbil?  

 

billånNär du ska köpa bil är det smart att ta ett förmånligt billån, där du har jämfört lån och räntor innan du bestämmer dig för vad för lån du vill ta. På www.Bästabillån.nu kan du göra allt det.

 

Hitta ett bra billån

Många vill köpa elbil, men faktum är att det fortfarande är rätt dyrt. I Dagens Industri skrivs det om hur prislappen fortfarande är bra mycket högre än för de bilar som drivs av bensin och diesel. Något som gjort andrahandsmarknaden mer aktuell för de elbilssugna köparna. Men det finns bra saker att tänka på innan du slår till på en begagnad elbil för att slippa gå i en dyr fälla.

När du köper elbil är det bra att tänka på följande:

  • Hitta ett bra billån som täcker kostnaden för elbilen
  • Kolla batteriet, dess storlek, räckvidd och hur länge garantin gäller. Detta är det viktigaste på en elbil.
  • En liten bil har en mindre strömförbrukning och tar sig längre på en laddning.
  • Kolla upp hur långt du kan köra på el och hur förutsättningarna ser ut för dig att ladda både hemma och på jobbet.
  • En laddhybrid har två system. Det ökar behovet av service och priset kan vara saftigt.

 

Billigare att köpa elbil med premie

Om bara några veckor träder ett bonussystem i kraft, en miljöpremie i statlig regi. Det handlar om att elbilar och så kallade vätgasbilar får 60 000 kronor i bonus, hela 20 000 kronor mer i bonus är dagens miljöpremie. Men trots det ökade påslaget i miljöbilspremie är det dyrt för många att skaffa en ren elbil, eftersom denna ligger ett steg upp i prisklass. Snittpriset på en begagnad elbil ligger på omkring 377 000 kronor. Den ekonomiska fördelen med att äga en elbil syns först efter ett tag, när du märker att du inte behöver spendera lika mycket pengar på driften som med förbränningsmotorer. Det gör också att andrahandsmarknaden blir populär, och det i sig driver upp priserna på bilar även där. Efterfrågan ökar priset en hel del, liksom att bilarna varit dyra redan från början.