Det finns flera sätt att piffa upp bilen inför sommarens alla bilsemestrar – och vissa entreprenörer väljer till och med att korsa olika bilar för att få fram sin specifika drömbil.

340926-classic-car-detailDet första man ska veta om man är sugen på att fräscha upp sin bil genom att rekonda den är att man endast ska ge sig på saker som man är säker på att man faktiskt kan göra själv och sedan låta proffsen sköta de svårare bitarna man själv inte kanske har koll på såsom bockning och annat som behövs. Ibland räcker det till exempel med att man köper sig lite nya biltillbehör för att få karossen att kännas som ny, och ibland vill man ha en helt ny kaross, och vid karossbyten är det viktigt att man vet vad man håller på med. Och det är något som upphovsmännen till bilen som kommit att döpas till Volvette har koll på, och precis som namnet avslöjar så är denna bil en korsning av två bilar: en Corvette och en Volvo.

Corvette + Volvo = Volvette

I maj tidigare i år dök det upp en annorlunda annons på köp- och säljsajten Ebay och det var en bil som byggts ihop av två andra bilar. Nämligen en Volvette vilken konstruerats av delar från både en Corvette från 1992 och en Volvo P1800, därav dess namn. Dock enligt Expressens bilexperter tycker man inte att bilen som konstruerats med grunden av Corvettens bottenplatta och V8-motorn på 5,7 liter tillsammans med karossdelar från Volvon är någon större succé – men det verkar en köpare av bilen tycka. När tidningen publicerade artikeln låg nämligen över 10 000 dollar i bud på just denna skapelse. Dock ska man veta att detta inte är den enda bilen av sitt slag. Även bilfantasten Niclas Carborn har valt att skapa sin egen variant av korsad bil och han har valt att arbete med en Corvette C5 01 och en Chevrolet stepside 56 vilket tagit honom hela fyra år att korsa till en snygg ny skapelse. Till tidningen vlt berättar han att han även har specialbeställt vissa delar då han inte kunnat hitta originaldelar som passat – och nu är alltså bilen efter fyra års bygge äntligen klar. Dock har han än så länge inga som helst planer på att sälja den.