Det finns flera anledningar till varför ditt åkeri kan vara i behov av en lagerhall. Här är några tips att tänka på när du väljer vilken typ av hall du ska investera i.

Det finns flera anledningar till varför det är en bra idé att ha en lagerhall när du driver ett åkeri. Till exempel är dessa utmärkta när du inte har plats för att bygga en helt ny byggnad men fortfarande är i behov av att kunna ställa in dina produkter eller bilar inomhus. För visst finns det fördelar med att välja till exempel en tälthall framför en vanlig byggnation. Här är några punkter att hålla i åtanke:

  • Går fort att få på plats
  • Välja design
  • Belysningsalternativ
  • Värme
  • Avfuktning

Ett exempel på lyckat förvärv av lagerhall i Norrköping som Norrköpings Tidningar skriver om är till när åkeriet Almroths Express behövde en plats att lagerhålla stål på. Då valde dem att ha hallen på det gamla flygfältet Bråvalla, som tidigare haft en festival på området, och eftersom de bara får hyra arken i fem år behövde de en byggnad som enkelt kan monteras ned igen – som dock fungerar under tiden. Därför valde de att anlita ett specialistföretag att sätta upp hallen, vilket de även skapat en film om som finn på Youtube:

 Fler tips om lagerhallar

Något som är viktigt att kolla upp innan du köper en lagerhall är att kolla upp vilka regler som gäller. Ibland kan det till exempel krävas att du har ett bygglov och om du då bygger utan att ha lovet så kan du få betala dyrt. Likaså ska du välja med omsorg vilken sorts hall du köper för att säkerställa att du väljer rätt för ändamålet. Är det till exempel så att du planerar att sköta daglig verksamhet i hallen är det viktigt att du väljer en som är anpassad med värme och belysning för den sortens bruk. Och du ska även räkna med att du behöver inreda lagerhallen med rätt sorts möbler och hyllor om sådana behövs – det bästa är därför att alltid konsultera en expert som kan ta fram en hallösning som passar just för din verksamhet.