Att komplettera den ordinarie belysningen på bilen har länge varit populärt. Teknikutvecklingen av extraljus har bidragit till bättre och tåligare extraljus. Exempelvis har LED-extraljus blivit en av det mer fördelaktiga ljusen att ha på bilen.

Det är inte sällan att dagens bilar har en bristfällig belysning. Under vintern när det är mer mörkt än ljust ute är det viktigt att kunna se bra när du kör bil. Du kanske funderar över vad är LED-extraljus egentligen? LED-extraljus är ljusdioder som har en hög ljusstyrka och en låg strömförbrukning. Det är extraljus som har en väldigt lång livslängd, ungefär 30 000 timmar. Storleken på LED-extraljus är kompakt vilket är perfekt för dig som vill ha en extraljusramp. LED-extraljusen konverterar elektricitet från bilen och omvandlar det till ljus med hjälp av ljusemitterande dioder. Det har en betydligt högre effektivitet än exempelvis halogenlampor.

LED-extraljus är tåliga

På vintern är extraljus mest behövliga och användbara. LED-extraljus har många fördelar. Att de har en kort upptändningstid på några hundradelssekund är en fördel. En annan är att det är väldigt stöttåliga. LED-armaturerna är kompakta och robusta i sin konstruktion vilket gör dem dåliga mot slag, stötar och vatten. Linserna tillverkade av polykarbonat vilket gör att dem står emot stenskott. Dessutom är LED-extraljus enkla att både koppla in och använda. Något som också är värt att nämnas kring LED-extraljus är att de har en låg värmeutveckling.

Mörkerkörning lättare med extraljus

Alla fordon kan ha extraljus, allt från lastbilar och arbetsfordon till personbilar. Det finns ett stort utbud av olika extraljus på marknaden vilket gör att det finns ljus till alla möjliga fordon. När du kör på vintern är det viktigt att se till att glaset är rent på extraljusen för att kunna få en optimal ljusbild. Om du av någon anledning inte ser bra i mörker är bättre att låta bilen stå tills du fått bukt med problemet. Kör heller aldrig bil om du känner dig trött eller hängig. Om du blir trött när du kör i mörkret är det viktigt att stanna och ta en paus. Mörkerkörning kräver din fulla uppmärksamhet.