Har du koll på allt du behöver veta om elbilar? Om inte så får du alla Sveriges radio du behöver här.

När du har en elbil parkerad bakom garageportarna där hemma så vet du säkerligen redan att bilen också bör vara uppkopplad mot en laddstation som är tillverkad för just din bil. annars kan elspänningen bli för hög, och det vill vi såklart inte. Men har du koll på allt annat som är bra att veta om elbilen? I en artikel som Dagens Nyheter skrivit har man bevarat massor av bra frågor som alla, även de som inte äger en elbil, bör känna till – speciellt om man går i tankar om att köpa sig den här typen av bil.

Hur bra är bilen för miljön?

Den största frågan som besvaras i Dagens Nyheter är hur bra elbilen är för miljön. Det korta svaret är att den är väldigt bra, men att den föds med en rejäl miljöskuld. Detta för att den inte gör några utsläpp när du kör med bilen men när den tillverkas är det en annan historia. Vid tillverkningen av en elbil går det åt mycket energi vid tillverkningen av batteriet och råvarorna som används för att framställa den. Men positivt är att du i princip klimatkompenserar när du sedan använder den eftersom den går på el, speciellt när du väljer el från förnybara källor.

Även detta inslag från tv4 kan vara bra att spana in, här tar de upp fem saker som är bra att tänka till kring innan en elbil köps hem: